Блог

Зміни в законодавстві щодо державної землі

Питання купівлі та продажу державної землі завжди було завуальованим і вимагало певної регуляції. Проте, мало хто хотів копатися в настільки складному питанні і його рішення постійно відкладалося на невизначений період. В результаті вже просто немає можливості і далі терпіти стару систему.

Зміни в цю галузь потрібно вносити негайно, так як питання покупки державної землі стоїть вже дуже гостро. При тому що в сучасному світі вже просто не може функціонувати стара система і необхідність внести фундаментальні зміни назрівала вже дуже давно.

На даний момент все-таки є позитивні зрушення в цьому питанні. Звичайно, вони поки ще не вступили в законну силу, але сам факт того, що є готове розроблене рішення такої важливої і серйозної проблеми, змушує повірити в те, що і в цій галузі грядуть зміни. Кожен підприємець, який так чи інакше стикався з необхідністю придбати державну землю, завжди з трудом виходив з цієї ситуації. При цьому вирішити проблему практично ніколи не вдавалося, адже весь механізм був повністю іржавим і зупинявся на безлічі моментів.

Що змінилося?

Як ми вже сказали, на даний момент вже розроблений повністю інший підхід до процесу покупки державної землі. Найближчим часом будуть проведені зміни і в чинному законодавстві, так що можна вже зараз вивчати новий процес покупки державної землі. В першу чергу варто говорити про те, що вам потрібно буде пройти реєстрацію на спеціалізованому майданчику sale.uub.com.ua. Після цього у вас буде можливість брати участь в електронних торгах, на яких ви і зможете поборотися за шанс отримати той чи інший шматок державної землі, який виставлений на продаж.

Такий підхід дозволив зробити всю систему куди більш відкритою і прозорою. Насправді, процес покупки державної землі завжди був дуже складним і вимагав деяких кроків з боку підприємців. Вирішити проблему звичайно ж можна було, проте зробити це був шанс тільки в тому випадку, якщо у вас були певні зв’язки або ви готові вирішити питання якимось незаконним способом. Зараз про це думати вже не варто, так як є абсолютно новий механізм, який дозволяє вирішити цю проблему досить швидко і легко.

Як купити землю?

Для того, щоб поборотися за право придбати участок землі, який на даний момент належить державі, вам треба буде стати повноправним учасником системи електронних торгів Прозорро. Якщо ви поки ще мало знаєте про роботу цього порталу, а також про те, як саме через нього можна буде придбати землю, то рекомендуємо познайомитися з цим матеріалом sale.uub.com.ua/filter/land-parcel. Також зверніть увагу на те, що на зазначеному сайті ви зможете знайти велику кількість корисних матеріалів, які стосуються роботи з порталом державних закупівель Прозорро. Однозначно варто приділити час вивченню всіх цих матеріалів, так як в майбутньому кожна серйозна угода буде проводитися саме через такі електронні аукціони.

Вони мають цілий ряд переваг, які в значній мірі відрізняють їх від колишньої системи купівлі та продажу державної землі. Вам треба бути готовим до того, що працюють такі портали грунтуючись на своїх фундаментальних принципах, так що однозначно варто бути в курсі всіх нюансів ще до того, як ви спробуєте взяти участь в одному з таких електронних аукціонів. Як ми вже сказали, в найближчому майбутньому це стане звичним способом для кожної людини, так що чим раніше ви зможете почати працювати в цьому напрямку, тим швидше у вас буде шанс підхопити цю хвилю і розвивати свій власний бізнес. Варто також відзначити, що такі портали вже встигли відмінно себе зарекомендувати не тільки в Україні, але і по всьому світу. Так що це однозначно позитивний досвід.

Вам также может понравиться...